Het verhaal van: Paraveterinair Femmie

Als paraveterinair is elke dag anders

Femmie werkt als paraveterinair bij Ranzijn. “Ik zocht een baan waarin ik mijn liefde en passie voor dieren kon combineren met communicatie en klantcontact,” vertelt ze. “Elk dier en elke eigenaar zijn anders, dat vraagt steeds om een andere aanpak. Als paraveterinair zoek ik daarin de juiste balans.” Het werk is ontzettend veelzijdig, legt Femmie uit: “Er komt veel meer bij kijken dan puppy’s en kittens aaien of operaties assisteren. Materialen aanvullen, de ruimtes schoonmaken, het veterinair voer en de apotheek beheren, zelfs euthanasiebegeleiding. Geen dag is hetzelfde!”

Als starter bij Ranzijn, hoe was dat?

Als een warme deken, zo omschrijft Femmie haar ervaring als starter bij Ranzijn. “Iedereen is bereid je te helpen. Er is geen hiërarchie, we zijn allemaal gelijkwaardig en er is veel onderling vertrouwen. De begeleiding was voor mij heel prettig.” De fijne samenwerking zorgt voor een sociale en professionele werksfeer, vertelt ze: “We zijn een hecht team, kunnen allemaal met elkaar door één deur en veel collega’s zijn bevriend.” Het maakt werk en privé ook makkelijk te combineren, legt ze uit. Deels door de ruime openingstijden, en deels omdat collega’s altijd bereid zijn te ruilen.

Ondersteuning vanuit Ranzijn Dierenarts

Hoe Ranzijn bevalt als werkgever? Daar is Femmie duidelijk over: heel goed. Dat Femmie dit werk kon doen was namelijk niet vanzelfsprekend. Na een medische afkeuring en reïntegratietraject was solliciteren spannend. Maar Ranzijn keek niet naar de beperkingen. “Ze laten zien dat je achtergrond niet uitmaakt, als je maar gemotiveerd bent. Ranzijn gaf mij de kans te worden wat ik graag wilde - en die kans heb ik met beide handen aangegrepen.” En dan is er ook nog de mogelijkheid voor aanvullende cursussen, trainingen en specialisaties. “Uitdaging genoeg dus!”